Blueberry Crumble Slices
Deze kleine zoete, maar ook frisse tussendoortje is plezier voor het oog en een verfijnde smaaksensatie.
Ingrediënten
Deeg
- boter, voor het invetten
- 210 gr patentbloem
- 110 gr fijne kristalsuiker
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 125 gr ongezouten roomboter, koud
- 1 eidooier
- 1 tl versgeraspt citroen of sinaasappelrasp
Voor de vulling
- 250 gr blauwe bessen
- 35 gr kristalsuiker
- 2 tl maizena
- 1 tl geraspte citroen- of sinaasappelschil
- 1 el versgeperst citroen- of sinaasappelsap
- 2 el rauwe rietsuiker
Instructies
- Voorverwarm de oven op 200 graden. Beboter een platte bakvorm van ongeveer 20×20 cm en bekleed met bakpapier.
- Meng de bloem, suiker, het bakpoeder en de zout in een grote mengkom. Voeg de boter, eidooier en de citroenschil toe. Kneed alles met je vingers tot een kruimelig deed – niet te lang kneden dus. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de bakvorm. Strooien, niet aandrukken = het is tenslotte een crunchy crumble. 🙂
- Meng de blauwe bessen, suiker, maizena, citroenrasp en het sap in een kom. Verdeel het fruitmengsel over het deeg in de bakvorm.
- Strooi het resterende kruimeldeeg over de blauwe bessen. Besprenkel met rietsuiker. Wil je een andere sensatie: meg geraspte kokos of gehakte noten door de suiker heen.
- Bak de crumble ongeveer 30-35 minuten. De baktijd is afhankelijk van het type oven. Als de bovenkant goudkleurig is – haal de bakvorm uit de oven.
- Laat de crumble helemaal afkoelen. Je kunt hem in de koelkast tot 3 dagen bewaren. Als dat lukt. 🙂
- Snijd de crumble voor het serveren in vierkantjes. Je kunt de crumble koud nuttigen of even verwarmen.