Zweedse hemelse gehaktballen

10.4K

Zweedse hemelse gehaktballen

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten

Equipment

  • 1 Scherpe mes
  • 1 kom
  • 1 snijplank
  • 1 bak/braadpan

Ingrediënten

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 50 gr paneermeel
  • 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
  • 2 handvol verse dille, fijngehakt
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 tl knooflookpoeder (kan ook meer voor de liefhebber)
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • olijfolie
  • 25 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 400 ml runderbouillion
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 2 tl mosterd
  • 1 handjevol verse peterselie, fijngehakt (voor bij het opdienen)

Instructies

  • In een middelgrote kom meng je het gehakt, paneermeel, peterselie, dille, nootmuskaat, ui, knooflookpoeder, peper, zout en het ei tot een mooi gehaktmengsel.
  • Draai 12 middelgrote of ongeveer 20 kleine gehaktballen.
  • In een braadpan werwarm je de olijfolie en smelt je beetje boter – samen. Als de boter gesmolten is voeg je de gehaktballen toe. Bak ze regelmatig draaiend tot er een goudbruine korst onstaat. Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en bedekt met folie zodat ze niet uitdrogen en beetje nagaren.
  • Voeg de resterende boter in de pan, doe de bloem erbij en roer, tot dit mengsel bruin/goudkleurig wordt. Voeg de boullion toe en roer goed door. Een flinke lepel mosterd erbij, of twee, peper, zout. Voeg geleidelijk de kookroom toe. Goed blijven roeren, zachtjes laten prutellen. Als je de saus iets zoeter van smaak wil hebben voeg je een beejte honing of maple siroop erbij. Goddelijk!
  • Leg de gehaktballen terug in de pan en laat koken voor 1-2 minuten.
  • Serveer met rijs, noedels of pasta. Besprenkel met verse peterselie en voeg naar smaak peper en zout toe.
    Enjoy!!! Wil je meer heerlijke recepten? Klik dan hier.
Cost: 15 Euro
Gang: Main Course
Keuken: Zweeds
Trefwoord: Gahaktballen, Snel & Makkelijk
Like
Close
CocoHeaven © Copyright 2021. All rights reserved.
Close

We bakken cookies, maar maken ook gebruik van cookies.   Meer info