The Flapjacks!

2K
WHAT'S SPECIAL

Chewy, crunchy...vol met energie...calorien tellen we niet! :-)

THE flapjacks!

Chewy, crunchy…vol met energie…calorieën tellen we niet! 🙂

  • Bakplaat 20 x 30 cm
  • Bakpapier
  • Spatula
  • Pannetje voor smelten van boter, suiker en honing
  • Grote kom
  • 25 ml honing of golden siroop (of 50 ml maple siroop – yummie)
  • 250 gr boter
  • 200 gr lichtbruine suiker
  • 140 gr gemalen kokos
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr havermout
  • 200 gr rozijnen (of: craneberries )
  1. Oven opwarmen op 190 graden, heteluchtoven op 170 graden.

  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

  3. Op een laag vuur in een pan boter, honing en suiker laten smelten – niet laten koken. Optioneel kan je i.p.v. honing maple siroop gebruiken, het geeft iets uitgesprokener smaak.

  4. Mix de droge ingredienten door elkaar in een grote kom en meng de gesmolten mengsel erdoor. Heel goed doorroeren totdat alles goed gemengd is. Je krijgt dan een soor van kruimelig beslag.

  5. Doe het beslag op de bakplaat, verdeel het evenwichting en strijk de bovenknat vlak en druk met een voork stevig aan.

  6. Bak de flapjacks ongeveer 15-20 minuten tot de bovenkant van de koek goudbruin van kleur is.

  7. Haal de bakplaat uit de oven, laat de koek goed afkoelen. Daarna kan de platkoek in repen snijden en daarna volledig laten afkoelen.

  8. Als de Flapjack volledig is afgekoeld, breek in voorgesneden repen.

    En smullen maar! Je kunt de flapjack repen een paar dagen in een trommel bewaren. Uit ervaring weet ik dat het niet lukt. Vandaar kan ik jullie ook niet precies vertellen na hoeveel dagen de flapjack nog steeds lekker smaakt. 🙂

Breakfast, Dessert, Snack
Engels

Heb je deze recept gemaakt?

Laat mij weten hoe je het resultaat vond? Laat een bericht achter en tag @cocoheaven.nl op Instagram en hashtag  #cocoheaven.nl.

Like
Close
CocoHeaven © Copyright 2021. All rights reserved.
Close

We bakken cookies, maar maken ook gebruik van cookies.   Meer info