Hummingbird cake

2.1K

Perfecte sfeer verbeteraar voor in de donkere maanden van het jaar. Mee eens?

Als je voor het eerst aan de slag gaat met dit recept, zal ik dat misschien iets meer tijd kosten dan een bekend recept. Maar laten we eerlijk zijn, het is snel donker in de wintermaanden en even heerlijk bakken heeft een goede vibe. Heerlijke muziek erbij en hupsakee.

Ik beloof je, onderstaand recept het is het echt waard! De smaak is intens en toch fluweelzacht.

Ik zou zeggen bakken en genieten maar! Laat je mij weten of die gelukt is op Instagram?

Het recept voor de fluweelzachte vulling – vanille mascarpone créme is hier te vinden.

Hummingbird cake

De aboslute topper! In veel variaties mogelijk…vroeger verkocht ik deze als warme broodjes….je moet geduld hebben maar dan heb je wat!
Porties 12 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten

Equipment

  • 3 ronde bakvormen ca 20 cm

Ingrediënten

  • 300 gr bruine basterd suiker
  • 3 eieren
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 2 rijpe bananen
  • 200 gr ananasschijven heel klein gesnipperd
  • 150 gr pecannoten grof gehakt
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl vanille extract of aroma; of vanille suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl baksoda

Instructies

  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Meng de suiker, eieren, zonnebloemolie en kaneel in een kom. Gebruik hiervoor de keukenmachine of een handmixer. Heb je die niet? Je kan zelfs met een pollepel tot een mooi resultaat komen hoor. Even spierballen kweken.
  • Maak je geen zorgen als het mengsel niet goed bindt, dat gaan we nu oplossen door langzaam de bloem, baksoda, zout en het vanille extract doorheen te mengen. Zie je? Het word al gelijk beter.
  • Nu mogen de pecannoten en stukjes ananas erdoorheen. Mengen tot alles verdeeld is.
  • Verdeel het cake beslag over de drie bakvormen, die je natuurlijk al van tevoren hebt bekleedt met bakpapier. 🙂
  • Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot ze goudenbruin zijn en de sponge – cake bij het aanraken terugspringt. De baktijd is altijd afhankelijk van het type oven. Je kunt ook een sateprikker gebruiken om te kijken of het beslag gaar is.
  • Zijn de cakes klaar? Haal ze uit de oven, zet ze op een rooster en laat even afkoelen.
  • Als de cakes iets zijn afgekoeld haal je ze uit de vorm en laat je ze volledig afkoelen. Daarna kan je beginnen met het stapelen op een taartplateau of een mooi bord en vullen met een bijvoorbeeld een heerlijke mascarpone crème.
Gang: Dessert, Toetje
Keuken: American, Engels
Trefwoord: Bakery

Heb je deze recept gemaakt?

Laat mij weten hoe je het resultaat vond? Laat een bericht achter en tag @cocoheaven.nl op Instagram en hashtag  #cocoheaven.nl.

Like
Close
CocoHeaven © Copyright 2021. All rights reserved.
Close

We bakken cookies, maar maken ook gebruik van cookies.   Meer info