Amandelkusjes
Bros, smaakvol, simpel en toch verrukkelijk!
Equipment
- Keukenmachine of met de hand
- Bakplaat
- Vershoudfolie
- Spatula
- Scherpe mes
- Snijdplank
- Bakpapier
Ingrediënten
- 210 gr bloem (patisserie of patent)
- 170 gr roomboter op kamertemperatuur
- 120 gr gemalen amandelen of amandelmeel
- 70 gr poedersuiker
- 1 tl amandel extract
- 1 zakje vanille suiker
- 1 mix vanille suiker x poedersuiker in verhouding, om gebakken koekjes te coaten
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een kom of in de keukenmachine – met de deeghaak of met de hand totdat je een compacte deeg krijgt.
- Rol het deeg tot een of meerdere staven(rollen) met een diameter van ongeveer 3.5 -4 cm of naar wens. Verpak de deegstaven in vershoudfolie en zet ze in de koeling voor een uur of hele nacht om het deeg te laten rusten. Kan je niet wachten? Even een half uur in de vriezer werkt ook goed.
- Verwarm de oven op 180 graden, hetelucht op 160 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snij – op een plank – de deegrollen met een scherpe mes, zodat je rondjes krijgt – ongeveer 1 cm dik. Leg de rondjes op de bakplaat met minimaal 2 cm ruimte tussen de koekjes.
- Leg de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur met tien graden. Oven op 170 graden en hetelucht op 150 graden. Afhankelijk van het type oven bak je de koekjes tussen de 10-15 minuten. Hoe weet je dat ze klaar zijn? Draai een van de koekjes om. Als de onderdkant goudbruin is dan zij ze klaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
- Intussen maak je de megsel van poeder- en vanillesuiker. De afgekoelde koekjes coat je in de suikermengsel, Voor het beste resultaat doe je het suikermelgsel in een kom en meng je de koekjes erdoorheen zodat de suikerlaag goed op de koekjes blijt zitten. Pas op…als je ze onbewaakt achterlaat – zijn ze zo op!Geniet.
Heb je deze recept gemaakt?
Laat mij weten hoe je het resultaat vond? Laat een bericht achter en tag @cocoheaven.nl op Instagram en hashtag #cocoheaven.nl.